Cum să învățați copiii să folosească rețelele sociale în siguranță?

Pentru părințiCum să învățați copiii să folosească rețelele sociale în siguranță? 


Examinarea site-urilor de social media pe care le frecventează adolescenții vă poate ajuta să înțelegeți conținutul și conexiunile la care sunt expuși. Pentru a urmări și înțelege activitatea copilului dvs. pe social media, deveniți prieteni pe aceste rețele. 

Acum, practic fiecare adolescent folosește și este prezent pe rețele de socializare ca: Youtube, Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter etc. 

Adolescenții preferă rețelele sociale pentru că își fac noi prieteni, consolidează prieteniile existente și se încadrează într-o lume din ce în ce mai diversă. Potrivit cercetărilor, treizeci și unu la sută dintre adolescenți au o experiență în mare parte pozitivă pe rețelele de socializare. 

În același timp, studiile arată că rețelele de socializare sporesc drama din viața unui adolescent și le supune unei presiuni sociale mai mari. 

Care sunt momentele pozitive și negative de care au parte adolescenții pe rețelele de socializare? 

Pozitive 


Se simt mai conectați la prieteni 

Le permite să interacționeze cu grupuri diverse de oameni 

Simt un sprijin de la oamenii cu care comunică online  

Negative 


Se simt copleșiți de drama pe rețelele de socializare 

Se simt presați să posteze numai conținut care le face să arate bine 

Simt presiunea de a posta conținut care va câștiga multe aprecieri și comentarii 

Dar există și riscuri pe care un adolescent nu le poate sesiza accesând aceste site-uri. Înainte ca copilul dvs. să se înregistreze pe orice platformă de socializare, trebuie să îl ajutați să înțeleagă aceste pericole, astfel încât să poată avea o experiență de socializare mai sigură și mai plăcută. 

Sfaturi pentru siguranța adolescenților pe rețelele de socializare 


·        Aveți grijă ca copilul dvs. să nu posteze fotografii sau comentarii nepotrivite. Sugerați-le insistent să nu posteze/comenteze postările despre droguri și alcool, sau cele care prezintă elemente de nuditate violență sau amenințări. 

·        Fiți atenți la cercul de prietenii în care se află copilul dvs. și ca nici unul dintre ei să nu posteze comentarii sau poze care ar putea răni sentimentele cuiva 

·        Arătați copilului cum poate bloca persoane care fac comentarii de hărțuire, amenințătoare sau nepotrivite și cum să le raporteze. 

·        Informați-vă împreuna cu copilul despre setările de confidențialitate și citiți acordurile de confidențialitate înainte de a utiliza orice aplicație, ca să vă asigurați că nu oferiți acces la prea multe informații. 

·        Comunicați copilului că trebuie să fie atent la noile prietenii pe care le face prin intermediul rețelelor de socializare și riscurile cărora se poate expune. 

·        Explicați adolescenților cum să identifice comentariile sau mesajele cu tentă sexuală și aveți grijă ca copilul dvs. să nu se simtă intimidat. 

·        Enumerați riscurile unor întâlniri cu cineva pe care copilul dvs. îl cunoaște online. Construiți o relație de încredere în care copilul dvs. se va simți confortabil să vă comunice atunci când cineva încearcă să se apropie de el/ea.  


Orice adolescent ține să devină independent de părinți, inclusiv în ceea ce face în mediul online. Sarcina dvs. ca părinte e să vă asigurați că copilul dvs. este conștient de riscurile cărora se expune și vă va comunica odată ce se confruntă cu o problemă. 

Posturi similare

Vezi mai multe articole

Pentru părinți

Ce ar trebui să știți despre copilul tău și jocurile online?

Jocurile online sunt o experiență socială pentru copii. Jocurile online permit oamenilor să joace împotriva altor persoane din toată țară sau chiar din toată lumea. Jucătorii pot fi conectați prin chat, căști, microfoane sau camere video.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Cum să învățați copiii să folosească rețelele sociale în siguranță?

Examinarea site-urilor de social media pe care le frecventează adolescenții vă poate ajuta să înțelegeți conținutul și conexiunile la care sunt expuși. Pentru a urmări și înțelege activitatea copilului dvs. pe social media, deveniți prieteni pe aceste rețele.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Cum să vorbești cu un adolescent despre sexting?

Majoritatea adolescenților nu vor lua, trimite sau posta niciodată fotografii explicite cu ei înșiși. Dar trebuie să explicați consecințele acestui lucru. Împărtășirea unei imagini explicite a unui minor este o infracțiune.

Vezi mai multe
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții . Accept