Cum să vorbești cu un adolescent despre sexting?

Pentru părinți


Cum să vorbești cu un adolescent despre sexting?


Majoritatea adolescenților nu vor lua, trimite sau posta niciodată fotografii explicite cu ei înșiși. Dar trebuie să explicați consecințele acestui lucru. Împărtășirea unei imagini explicite a unui minor este o infracțiune.

Pur și simplu păstrarea unei asemenea imagini pe telefonul sau computerul unui adolescent ar putea duce la acuzații de pornografie infantilă, o crimă gravă care i-ar putea lăsa marcați drept prădători sexuali pe viață în unele state.

Ar trebui să discutați despre pericolele sexting-ului într-un cadru calm și relaxat. Întreabă ce știe copilul tău despre sexting și explicați-le despre ce este vorba. Rugați copilul să ia în considerare cum s-ar simți dacă cineva ar răspândi fotografii explicite sau intime cu el/ea.

5 lucruri pe care să le spuneți unui adolescent despre sexting:


Gândește-te să ceri ajutor


Spuneți-le, dacă se simt presați să trimită o fotografie cu tentă sexuală, să vorbească cu dvs. sau cu un alt adult de încredere. Rugați-i să nu facă niciodată ceva ce îi face să se simtă incomod.


Gândește-te la tine


Spuneți-le că nu ar trebui să ia sau să distribuie niciodată o imagine pe care nu și-ar dori să o vadă prietenii, familia, profesorul sau oricine altcineva. Pentru că acest lucru ar putea să se întâmple.


Gândește-te la alții


Subliniați că, dacă împărtășesc o imagine a altcuiva, pot supune acea persoană la durere și umilință și că doar persoana din imagine trebuie să decidă cine ar trebui să-i vadă corpul.


Gândește-te la consecințe.


Spuneți-le că trimiterea unei imagini explicite cu ei înșiși sau cu altcineva i-ar putea face chiar să fie exmatriculați din școală. Atenționați-i că i-ar putea face să se confrunte cu umilințe și chiar cu anchete penale sau acuzații.


Gândește-te unde va merge


Amintiți-le că, odată ce au fost trimise, ei nu pot controla unde vor ajunge imaginile. Ei nu au nici un control asupra modului în care acestea ar putea fi partajate sau postate.

Cea mai mare greșeală pe care o puteți face e să vă jenați să discutați acest subiect cu copilul dvs. Sexting-ul poate fi traumatic pentru starea psihologică a unui adolescent și poate avea urmări ce se vor reflecta chiar și în maturitate.

Posturi similare

Vezi mai multe articole

Pentru părinți

Importanța confidențialității online

S-ar putea că, chiar acum, să cercetați nevinovat spațiul online, fără să sesizați amprenta de date pe care o lăsați în urmă. Ei bine, avem o întrebare pentru voi: știți ce este confidențialitatea online și cum vă poate afecta lipsa acesteia?

Vezi mai multe
Pentru părinți

Ce ar trebui să știți despre copilul tău și jocurile online?

Jocurile online sunt o experiență socială pentru copii. Jocurile online permit oamenilor să joace împotriva altor persoane din toată țară sau chiar din toată lumea. Jucătorii pot fi conectați prin chat, căști, microfoane sau camere video.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Prevenirea agresiunii cibernetice (Cyberbullying)

Este important ca copilul dvs. să știe nu doar cum să facă față hărțuirii cibernetice, ci și cum să nu devină un agresor. Copiii și adolescenții socializează online și pe smartphone-urile lor, așa cum o fac și în viața reală.

Vezi mai multe
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții . Accept