Cum să-ți înveți copiii să-și folosească smartphone-urile în mod responsabil?

Pentru părinți


Cum să-ți înveți copiii să-și folosească smartphone-urile în mod responsabil?


Primul smartphone al copilului tău este o altă oportunitate de a discuta despre siguranța online. Dar utilizarea smartphone-ului vine la pachet și cu anumite riscuri.

Asigurați-vă că copiii dvs. înțeleg că un smartphone este un lucru personal și că nimeni altcineva nu ar trebui să-l folosească. Partajarea telefonului poate expune informații private sau poate permite cuiva să le compromită identitatea online.

Vorbiți cu ei despre prejudiciul pe termen lung adus reputației lor de comentarii sau fotografii de moment, odată ce sunt postate online. Învățați-i să se gândească cu atenție la modul în care alții pot vedea sau interpreta postările lor.

5 lucruri de care să ții cont atunci când copilul începe să utilizeze primul telefon:

Stabiliți reguli


La fel cum faceți și cu un calculator, discutați cu copilul despre regulile de utilizare și riscurile utilizării acestuia.

Asigurați protecția telefonului prin setarea de parolă


Ajutați-vă copilul să configureze o parolă înainte de a utiliza telefonul. Acest lucru va împiedica pe oricine, cu excepția dvs. și a copilului dvs., să îl folosească sau să acceseze informațiile personale stocate în telefon.

Actualizați sistemul de operare


Asigurați-vă că telefonul rulează întotdeauna cel mai recent sistem de operare, ceea ce va asigura cele mai eficiente setări de securitate.

Rugați copilului să nu descarce aplicații noi fără aprobarea dvs.


Verificați aplicația, funcționalitatea ei și revizuiți politica de confidențialitate pentru a proteja securitatea copilului dvs.

Vorbiți despre serviciile de localizare


GPS-ul poate determina locația copilului dvs. atunci când telefonul este conectat la rețeaua de internet. Înainte de a cumpăra telefonul, verificați cum puteți să dezactivați serviciile de localizare în timpul postării unui conținut online.

Asigurați-vă că copiii dvs. înțeleg importanța deconectării de la smartphone-ul lor. Timpul constant petrecut cu ochii în ecranul telefonul le poate perturba somnul și poate distrage atenția de la ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Spuneți-le că utilizarea telefonului în preajma altor persoane poate fi nepoliticos. Asigurați-vă că copilul nu folosește telefonul în timpul meselor, în mașină sau când iese cu prietenii, inclusiv pentru a arată respect față de oamenii din jurul lor.

Posturi similare

Vezi mai multe articole

Pentru părinți

Cum să învățați copiii să folosească rețelele sociale în siguranță?

Examinarea site-urilor de social media pe care le frecventează adolescenții vă poate ajuta să înțelegeți conținutul și conexiunile la care sunt expuși. Pentru a urmări și înțelege activitatea copilului dvs. pe social media, deveniți prieteni pe aceste rețele.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Prevenirea agresiunii cibernetice (Cyberbullying)

Este important ca copilul dvs. să știe nu doar cum să facă față hărțuirii cibernetice, ci și cum să nu devină un agresor. Copiii și adolescenții socializează online și pe smartphone-urile lor, așa cum o fac și în viața reală.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Ce ar trebui să știți despre copilul tău și jocurile online?

Jocurile online sunt o experiență socială pentru copii. Jocurile online permit oamenilor să joace împotriva altor persoane din toată țară sau chiar din toată lumea. Jucătorii pot fi conectați prin chat, căști, microfoane sau camere video.

Vezi mai multe
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții . Accept