Importanța confidențialității online

Pentru părinți



Importanța confidențialității online


S-ar putea că, chiar acum, să cercetați nevinovat spațiul online, fără să sesizați amprenta de date pe care o lăsați în urmă. Ei bine, avem o întrebare pentru voi: știți ce este confidențialitatea online și cum vă poate afecta lipsa acesteia?

Gandiți-vă. Într-o lume hiperconectată care se mișcă cu o viteză pe care abia o putem înțelege, utilizatorii de internet se confruntă acum cu tot mai multe provocări. Pe de o parte, avem lumea la picioare, pe de altă parte, utilizatorii de internet sunt mai expuși amenințărilor de securitate decât oricând.

Cu toții asistăm la un conflict de interese în curs de desfășurare între binele pe care internetul l-a adus în viața noastră și riscurile la care suntem expuși cu toții din cauza acestei digitalizări rapide.

Haideți să dezvăluim în amănunte importantă confidențialității online:

Oamenii cărora le pasă mai puțin de confidențialitatea și securitatea lor online ar putea crede că a trăi într-o lume digitală fără limite și limite stricte nu este mare lucru. Cu toate acestea, confidențialitatea pe internet trebuie reglementată cu mare atenție pentru ca toată lumea să se simtă la fel de sigur ca și în viața reală.

Dacă vă gândiți bine, în viața de zi cu zi nu distribuiți datele bancare sau informațiile personale cu aproape nimeni. Vă așteptați ca oamenii să vă respecte propria intimitate, iar dvs. o respecți pe a lor și nu deschideți ușa casei pentru ca să intre un străin.

Care este cea mai mare problemă a confidențialității online?

Ar fi imposibil să ne limităm la o singură problemă! Totuși, le putem restrânge, grupându-le în câteva categorii.


Urmărirea locației


După cum știm cu toții, majoritatea aplicațiilor solicită să ne cunoască locația pentru a oferi acces suplimentar la avantajele și funcțiile lor. Nu este obligatoriu, cu siguranță, dar dacă permiteți oricărei aplicații să vă urmărească fără să vă gândiți de două ori, riscați să vă împărtășiți locația cu terțe părți despre care habar nu aveți, iar aceștia pot fi și hackeri.

Vă recomandăm să conștientizați acest lucru și să controlați modul în care sunt ajustate setările aplicației dvs.

Rețelele sociale sunt, de asemenea, o preocupare tot mai mare atunci când vine vorba de partajarea informațiilor despre locația dvs. De fapt, de cele mai multe ori, a fi pe rețelele de socializare, inclusiv TikTok, Facebook, Instagram, Twitter sau LinkedIn, înseamnă să postezi voluntar fotografii, videoclipuri sau tweet-uri cu indicarea locației.

Rețelele de socializare sunt toate distractive până când nu mai sunt, iar informațiile pe care le-ați împărtășit de bunăvoie pot deveni un pericol.


Stocarea de date


Când ne îndreptăm atenția la tot ce înseamnă confidențialitatea online, trebuie să discutăm despre modul în care motoarele de căutare precum Google sau Yahoo ne stochează datele.

Din păcate, motoarele de căutare pe care le folosim cu toții păstrează o mulțime de informații despre noi înșine, ce ne place să citim, ce ne place să cumpărăm, unde mergem în vacanță și așa mai departe, și există foarte puține lucruri pe care le putem face pentru a evita acest lucru.


Manipularea greșită a informațiilor


După cum probabil ați observat deja, există o mulțime de site-uri web și companii care au nevoie de informațiile dvs. personale pentru a vă acorda acces la serviciile lor. Aceste informații de obicei nu sunt criptate și, prin urmare, nu sunt sigure, ceea ce înseamnă că oricine le poate citi.

Infractorii cibernetici sunt mai atrași ca niciodată să spargă conturi și să fure informații personale și financiare, deoarece vulnerabilitatea de securitate este acum o caracteristică a mediului online.


Spionarea continua


Într-adevăr, atunci când sunteți online, activitatea dvs. și istoricul de navigare sunt urmărite și înregistrate de diverse aplicații din mai multe motive. Cel mai important este că, cu cât adună mai multe date private despre dvs, cu atât le va fi mai ușor să știe ce vă place și, în cele din urmă, ce ar putea să vă vândă.

Și deși de cele mai multe ori datele pe care le colectează sunt folosite în scopuri publicitare, uneori pot ajunge în mâinile infractorilor cibernetici. Cu alte cuvinte, o altă problemă de confidențialitate online cu care ne confruntăm în prezent este supravegherea rafinată și continuă la care suntem supuși cu toții în tăcere.

Posturi similare

Vezi mai multe articole

Pentru părinți

Cum să-ți înveți copiii să-și folosească smartphone-urile în mod responsabil?

Primul smartphone al copilului tău este o altă oportunitate de a discuta despre siguranța online. Dar utilizarea smartphone-ului vine la pachet și cu anumite riscuri.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Ce ar trebui să știți despre copilul tău și jocurile online?

Jocurile online sunt o experiență socială pentru copii. Jocurile online permit oamenilor să joace împotriva altor persoane din toată țară sau chiar din toată lumea. Jucătorii pot fi conectați prin chat, căști, microfoane sau camere video.

Vezi mai multe
Pentru părinți

Cum să vorbești cu un adolescent despre sexting?

Majoritatea adolescenților nu vor lua, trimite sau posta niciodată fotografii explicite cu ei înșiși. Dar trebuie să explicați consecințele acestui lucru. Împărtășirea unei imagini explicite a unui minor este o infracțiune.

Vezi mai multe
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții . Accept