Ce te face un prieten online bun?

Relațiile online


Ce te face un prieten online bun?


Ca și un prieten în viața reală, un  prieten online bun trebuie să fie: respectuos, grijuliu, un bun ascultător, distractiv, sincer, grijuliu, sigur.

Nimeni nu este perfect și este absolut firesc să faci greșeli sau să ai neînțelegeri.

Greșelile nu trebuie să fie însă sfârșitul unei prietenii. Există un lucru foarte simplu pe care îl poți face pentru a depăși situația.


Cereți scuze!


Să spui îmi pare rău este ceea ce poate salva o prietenie. Astfel, prietenul tău înțelege că nu ai vrut să-l superi și este o modalitate de a-i arăta buna ta intenție.

Ține minte că faptele tale spun mai multe decât cuvintele, astfel încât, scuzele te pot ajută să depășești situația.


Câteva sfaturi:


Ai răspândit ceva ce nu trebuia? Șterge cât mai repede posibil. Dacă nu ești sigur cum să o faci, atunci discută cu un adult pentru a cere ajutor sau un sfat.

Ai ignorat pe cineva în online? Găsește o modalitate de a-l include - adăugă-l la joc sau în grup, dacă e cazul, creează un grup nou.

Ai spus ceva arogant? Arată că prețuiești prietenia spunând sau făcând în schimb ceva bun.

Nu ești sigur ce ai făcut greșit? Vorbește cu prietenul tău  pentru a-i arăta că îți pasă si vrei sa rezolvi problema. Cunoști această persoană doar online? Vorbește cu un adult în care ai încredere.


În orice situație, nu ezita să ceri sfatul părinților sau tutorelui. Ai grijă de ceea ce spui sau faci în mediul online și tratează-i pe cei din jur așa cum ai vrea să fii tratat și tu.

Posturi similare

Vezi mai multe articole

Relațiile online

Ce te face un prieten online bun?

Ca și un prieten în viața reală, un prieten online bun trebuie să fie: respectuos, grijuliu, un bun ascultător, distractiv, sincer, grijuliu, sigur. Nimeni nu este perfect și este absolut firesc să faci greșeli sau să ai neînțelegeri.

Vezi mai multe
Relațiile online

Importanța confidențialității online

S-ar putea că, chiar acum, să cercetați nevinovat spațiul online, fără să sesizați amprenta de date pe care o lăsați în urmă. Ei bine, avem o întrebare pentru voi: știți ce este confidențialitatea online și cum vă poate afecta lipsa acesteia?

Vezi mai multe
Relațiile online

Cât timp ar trebui să petreci online?

Există anumite semne pe care le poți recunoaște, prin care corpul și lumea din jurul tău, te atenționează că petreci prea mult timp online. Nu contează cum îți petreci timpul online, întotdeauna va exista un timp rezonabil în care poți să folosești un dispozitiv.

Vezi mai multe
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții . Accept