Ce trebuie să fac dacă un prieten online dorește să se întâlnească cu mine?

Social media

Ce trebuie să fac dacă un prieten online dorește să se întâlnească cu mine?


Să ai prieteni online, poate fi foarte distractiv . Este întotdeauna frumos să ai oameni cu care poți vorbi sau te poți juca, dar este foarte important ca aceste prietenii să fie pozitive și în condiții de siguranță.

În primul rând, gândește-te la felul în care cunoști acest prieten online?



Îi cunosc în persoană. Minunat! Internetul este perfect pentru a rămâne în contact cu prietenii noștri offline - mai ales dacă trăiesc departe sau într-o altă țară. Este, de asemenea, un mod foarte interesant de a face planuri cu prietenii tăi, dar asigură-te că verifici cu părinții tăi sau cu oricine are grijă de tine înainte de a fi de acord cu aranjamentele finale. Ei vor dori în continuare să știe când și unde vă întâlniți tu și prietenul tău, astfel încât să vă poată ajuta să rămâneți în siguranță.



Știu această persoană  doar online. Uneori, se întâmplă să devii prieten online cu cineva pe care nu îl cunoști în persoană . Pentru cineva, acestea prietenii pot deveni foarte apropiate - pot petrece mult timp discutând împreună sau jucând jocuri, pot vorbi despre lucruri importante pentru ei și pot simți că au cu adevărat încredere în prietenul lor online.

Din păcate, nu toată lumea online vorbește sincer despre cine este. Iar cineva pe care nu l-ai mai întâlnit înainte rămâne a fi un străin, chiar dacă discutați deja de foarte mult timp online.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să încetați să vorbiți sau că nu vă puteți distra online, dar trebuie să fiți atenți ca să rămâneți în siguranță. De exemplu, nu ar trebui să îi spuneți unui prieten online adresa de domiciliu, numărul de telefon sau alte date personale.



Câteva sfaturi:


Dacă un prieten online pe care nu-l cunoști în persoană îți cere să se întâlnească cu tine, poate fi dificil să știi cum să reacționezi. Reține două reguli simple:

Spune nu - fă-o politicos, dar asigură-te că ai fost înțeles. "Îmi pare rău, nu pot" este  cel mai simplu răspuns pe care îl poți da.

Spune-i cuiva de încredere despre conversație. Fie că este vorba de un părinte sau de un alt adult acasă, sau de un profesor la școală, acesta vă poate oferi  sprijin.

În cazul în care un prieten online..

Continuă să insiste să vă întâlniți

Vrea să îi dai fotografii sau video-uri cu tine

Nu acceptă “nu “ ca răspuns

Nu este un prieten online bun. Nu te ascultă și nu te respectă așa cum ar trebui să o facă un prieten.


Dacă ești într-un joc sau pe o rețea de socializare, poți încerca să blochezi această persoana, astfel încât aceasta să nu vă mai poată contacta sau să o raportați.

Apelează la ajutorul unui adult, astfel îi poți proteja și pe ceilalți de un abuz online.

Niciodată nu accepta invitații de la persoane străine. Dacă vrei să cunoști pe cineva, anunță părinții sau persoanele care au grijă de tine, ei îți pot crea condițiile în care să fii și să te simți în siguranță.

Posturi similare

Vezi mai multe articole

Social media

Câți ani trebuie să am pentru a utiliza social media?

În mod normal, poți partaja fotografii, videoclipuri sau postări scrise, poți trimite mesaje persoanelor și puteți interacționa prin postări - lăsând o apreciere sau un comentariu.

Vezi mai multe
Social media

Ce trebuie să știi despre partajarea informației online?

Indiferent de ceea ce alegeți să împărtășești și cu cine o faci, este important să faci acest lucru în siguranță și în mod pozitiv. Ce intră în categoria de informații cu caracter personal?

Vezi mai multe
Social media

Ce trebuie să fac dacă un prieten online dorește să se întâlnească cu mine?

Este întotdeauna frumos să ai oameni cu care poți vorbi sau te poți juca, dar este foarte important ca aceste prietenii să fie pozitive și în condiții de siguranță.

Vezi mai multe
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții . Accept